Lidt tanker og opskrifter fra
Currame´s Health mentor retreat,
som blev afholdt på smukkeste Lindholm herregård.



Da jeg blev spurgt om jeg ville lave mad til Currame´s weekend retreat,

så tænkte jeg: Yes, yes, det klare jeg nemt, bare jeg får min allerbedste friend Marlene med til at hjælpe mig hist og her. Vi klarede det også, men ligefrem nemt... Wow vi havde travlt!!!

Vi nåede alt og folk var glade og mætte og det var en kæmpe succes

for mig personligt.

Det var en helt anden måde, at være sammen på, Malle og jeg... men det kørte bare derudaf, som om vi aldrig havde lavet andet end at arbejde sammen.

Vi snakkede om undervejs og også bagefter, at det var specielt, at vi bare gjorde tingene, vi blev ikke irriteret på hinanden og alt det der fnidder der kan ske, når man er presset.

Jeg er så priviligeret, at jeg har sådan en veninde.

Det var fantastisk, at lave en masse sund mad sammen, som der blev sat så stor pris på.

Mange har spurgt efter opskrifter og de kommer op her, når jeg lige har tid til det. Så de kommer lidt efter lidt, men så hurtigt jeg kan :-)

Mange af opskrifterne er lavet med stor inspiration fra

Currame´s lille opskrifbog.


Det første der kommer opskrift på er brødet.





grøntsagsTærte.





Your Subtitle Here



1 stk.

Forbages i 15-20 min. ved 175 grader.


• 120 g smør

• 75 g sesam

• 75 g mandelmel

• 3 spsk. Husk

• 1 æg

• 1 tsk.salt


Smør smeltes og resten af ingredienserne blandes i .

Smøres ud i et tærtefad og forbages.


I fyldet kan du komme det i, som du lyster. Det er en god "tøm køleskabet ret"

Jeg bruner altid det hele let af i kokosolie, inden jeg kommer det på bunden.


​Eksempler kan være:


Kylling, squash, gulerødder, løg, cajunkrydderi, salt og peber.


Eller:


Hakket oksekød, peberfrugter, tomater, løg, tacokrydderi eller timian, salt og peber.


Samt 6-7 store æg pr. Tærte.


Bages ca. 45 min.



Raw nutella brownie





Der er efterhånden mange der har efterspurgt opskriften på denne lækre sag.
Så her er den :-)



Raw nutellabrownie.

16 små stk.)


Bund:

5 dl dadler, befriet for sten

3 dl ristede hasselnødder

1,5 dl kakaopulver

1 tsk. vaniljepulver

1 tsk. kanel

1 nip salt


Frosting:

2 modne avokadoer

3 dadler

2 spsk. kokosolie

3 spsk. kakao


Fremgangsmåde:

I en foodprocessor hakkes først hasselnødderne, ikke for fint.

Tilsæt alle de øvrige ingredienser og kør det en ensartet masse.

Kom bagepapir i en bageform og pres massen grundig ud i formen.

Stil formen i fryseren imens frostingen laves.

Kom alle ingredienser til frostingen i foodprocessoren og blend det helt jævnt og cremet.

Fordel frostingen på brownien og pynt med ristede hasselnødder og evt.friske bær.

Det er en smagssag om man bedst kan lide den direkte fra køleskabet eller stuetemperatur.

Jeg fortrækker den lige midt i mellem :-)


Velbekomme!



Raw raspberry "cheesecake"





Denne lækre sag, kan man med fordel lave om morgenen, hvis man skal bruge den til dessert om aftenen. Knasen er Currame´s opskrift til koldskål og kan bruges til rigtig mange ting, hvor der skal bruges noget sødt og sprødt.



6 glas.


2,5 dl udblødte cashewnødder. Lægges i blød natten over.

1 ds. kokosmælk.

2,5 dl frosne hindbær.

1 citron, kun saften.

1 tsk. vanillepulver.

2 tsk. kokossukker.


Alle Ingredienserne blendes til en ensartet og cremet masse i blenderen.


Knas:

250 g. Blandede nødder og kerne efter hvad man bedst kan lide.

1 dl. kokossukker.

1 dl Vand

1/2 tsk. salt.


Kokossukker, salt og vand koges op på panden og nødder/kerner kommes i

og væsken koges ind.


Derefter kommes det på en plade med bagepapir og kommes i ovnen ved 160 grader i 15-20 min. Rør i det et par gange undervejs.

Lad det køle helt af og hak det ud i passende stykker.


I glassene kommes der først lidt knas, så hindbærcreme, så knas, så hindbærcreme.

Pyntes med knas of bær.





Marlene´s festkage



Denne kage serverede vi som det sidste på HMU retreatet, den er altid en vinder og en kage som Marlene har lavet gang på gang til alles glæde.

Bunden er appelsin/dadelkage fra Umahro.

Hindbærcremen er fra Ninka.

Hasselnøddecremen er et ekstra lækkert pift.





1 stk, der er til 12-14 pers.


Appelsin/dadelkage:


600 g dadler.

300 g mandler.

5 spsk. kokosolie.

1 1/2 tsk. vanillepulver.

1 1/2 tsk. salt.

3 tsk. kanel.

9 æg.

2 appelsiner.


Kør alle ingredienserne i en foodprocesser, pånær æggene.

Hold evt. lidt af mandlerne tilbage og kør dem med til allersidst for en mere crunchy kage. Æggene tilsættes et af gangen.

Kommes i en springform og bages ved 160 grader i ca. 45 min.

Lav gerne kagen dagen inden den skal serveres.


Mango/hindbærcreme:


1 mango.

2 store håndfulde frosne hindbær.

1 dl mandelolie.

1 knsp. kanel.

1 knsp. kardemomme.

1/2 knsp. havsalt.

1/2 knsp. peber.


Det hele blendes til en ensartet creme, smages til og stilles på køl i en times tid.


1 glas hasselnøddesmør.


Den kolde kage smøres med hasselnøddesmør og pyntes med de bær man nu engang har lyst til eller bare efter årstiden :-)


Mango/hindbærcremen kan også kommes på kagen inden bærerne eller serveres ved siden af. Vi valgte at serverer den ved siden af, da den har det med at løbe af, når den står lidt.