1 dl chiafrø.
1 dl. hørfrø.
4 dl. kogende vand.
1 dl. græskarkerner.
1 dl. solsikkekerner.
1 dl. sesam.
2 dl mandel, kikærte, Quinoa eller kokosfibermel.
Brug det du bedst kan lide. Jeg brugte mandelmel her.
1 tsk. salt.
2 store spsk. husk/loppefrøskaller.
Jeg brugte den gule bagehusk her, men bruger for det meste den grønne. Så det gør ikke så meget, hvilken du vælger.
De tre øverste ingredienser blandes og står i ca. 10 min,
rør i det et par gange.
Derefter kommer du resten af ingredienserne i og røre det godt sammen og dejen kommes i en rugbrødsform, gerne med lidt kerner i bunden. Jeg brugte både alm. sesam og sort sesam, det synes jeg ser lækkert ud.
Husk bagepapir, hvis du ikke bruger silikoneform ;-)
Bages ved 170 grader i 55 min.
Derefter tager du brødet ud af formen og bager det videre i 20 min. Måske 5-10 min mere, det afhænger af ovnen.
Du kan blende kernerne lidt, hvis du vil have en finere konsistens i brødet. Jeg gør det sjældent, men det er fordi jeg godt kan lide det går hurtigt og så spare jeg på opvasken ;-)
Lad brødet køle helt af og opbevar det i køleskabet.
Det er fryseegnet.